Télikertek

Országos télikert építés szolgáltatás

Télikertek. A kertes övezetben sétálva egyre több családi háznál láthatunk télikertet, melyet sokan nem csupán a növények kihelyezésére, hanem a lakrész megnagyobbítása érdekében rendelnek meg. A profin kivitelezett téli kertek miután beüvegezik, egy olyan közeget teremt, amely az épület szerves részévé válik. Hőszigetelő funkciói sem elhanyagolhatóak.

  • Téli kertek szerelését Ausztriában, Szlovákiában, Németországban is vállalunk és a télikertek gyártását, beszerelését ISO minősítéssel végezzük hazánkban.
  • A téli kert a ház tükre, mely a természetet, a fényt, a megvilágosodást jelképező láncszemként teremt kapcsolatot a ház és a környezet között. A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek-színeikkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük.
  • Téli kert gyártása, szerelése, beépítése az egyik fontos feladatunk. Nekünk van a gyártására engedélyünk, ISO minősítéssel. Vállalunk terasz beépítést, előtető készítést, medence fedését is.

A Partner-Doors Kft. referenciái 

Országos lefedettséggel dolgozunk, ezáltal gyakorlatilag Magyarország teljes területén rendelkezünk referenciamunkákkal. A télikertek lehetnek fűtöttek, de ha a megrendelő úgy kívánja – fűtés nélkül is készülhetnek. Amennyiben télen is lakótér részeként szeretné használni, akkor nagyjából 18 °C-ot kell benne tartania. Kattintson referencia oldalunkra!  

Egy beépített teraszon – melyet 3-4 fal felől fűt a ház – külön fűtés nélkül is élvezheti a mindennapokat. Az üvegek kiválasztásakor az anyag miatt számos fizikai tulajdonságát kell mérlegelnie a megrendelőnek. Az optimális hő átbocsátásához nem megfelelő a víztiszta üveg, e helyett különböző fémbevonatos anyagokat szoktak használni a télikertek üvegezésekor.

Hova építsük fel a télikertet?

A legjobb, ha a téli kertek a ház szerves része, azaz még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső, vagy hatalmas pelyhekben hull a hó. 

A nappali meghosszabbítása lehet a télikert, amely így megnöveli az életteret. Ha pedig nagyméretű, elhúzható toló-bukó, harmonika erkélyajtókat tervezünk rá, nyáron olyan mintha beengedné a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakóterével. Ha pedig a konyhából nyíló télikertet szeretne, akkor kellemes reggeliző- és kávézósarkot lehet kialakítani ingatlanában.

 

Télikertek beépitése Budapesten és országosan

Tudja meg, hogy a télikert építése előtt és a kivitelezés alatt mire kell figyelnie!

Tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a télikert terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon. Fontos szempont a megfelelő anyagok kiválasztása, de a jó hőszigetelésről és a fűtésről is gondoskodni kell.

Ezek a télikertek általános jellemzői

  • Egy télikertet úgy lehet elképzelni, kapcsolatot teremt a környező világgal, illetve a közeli természettel. Ezért minden szabad felületét átlátszóra, illetve fényáteresztőre kell tervezni.
  • Téli kertek gyártás folyamán nálunk képzett szakemberek végzik a munkát. A télikert gyártása engedélyhez kötött, mellyel cégünk természetesen rendelkezik. Cégünk ISO minősítéssel is rendelkezik. A télikert nyitás módjai, nyílászárói sokféle lehet.
  • A télikert építés házilag nem ajánlatos, mert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a hőterhelést is. Nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból.
  • A télikert tervezése szakirányú mérnöki diplomával rendelkezők feladata, melyet kollégáink Önnel közösen alakítanak ki a helyhez illően a télikert alakját és méreteit folyamatosan egyeztetve.
  • A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik. A rosszul szigetelt téli kert használati értéke a falak és a mennyezet állandó nedvessége miatt leromlik, a ház élettartama pedig lerövidül.
  • A nyílászáróknak résmentesen záródónak, jól szigeteltnek, de ugyanakkor könnyen kezelhetőnek is kell lenniük, hiszen mindenki tökéletesen működő nyílászárókat szeretne a kivitelezőtől.
  • Tervezőink a legoptimálisabb megoldásokat választják ki télikert készítése folyamán a nyitásmódok esetében is. A télikert szerelése is komoly szakértelmet igényel, mert a harmonika, toló, bejárati ajtókat nagy odafigyeléssel kell beállítani.

Mitől függ a télikert ára?

Ezek miatt nem javasoljuk a télikert kivitelezését házilag: 

A télikert ára nagymértékben függ a kiválasztott téli kert anyagától, az üvegezés minőségétől, a nyitásmódozatoktól, valamint a polikarbonát vastagságától, annak alakjától stb. Házilag történő kivitelezés során sajnos előfordulhat, hogy Ön nem gondol sok apró részletre, mely szakembereinknek már rutinmunka több évtizedes tapasztalatuk alapján. Egy télikertet  megépíteni nem olcsó, ez tény. Akkor lehet sokat spórolni, ha a tervezéstől profikra bízzuk a munkát. így Ön is biztos lehet benne, hogy minden részlet és fontos információ figyelembevételével történik télikertjének kialakítása.

 

Mire figyeljen oda a télikert tervezése során?

Sokféle télikert tervezési megoldás létezik, melyeket a tervezéstől kezdve megbeszélünk Önnel, hogy otthonának vagy ingatlanjának új ékköve abszolút megfeleljen igényeinek. A tervezés során különböző formájú megoldásokban gondolkodhatunk, figyelembe véve a ház formáját, az esztétikai szempontokat és nem utolsósorban a megvalósíthatóságot. De ne feledjük, hogy nem csak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására. A meglévő terasz egy részének, vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk. Bízzon bennünk és szakértelmünkben. Télikert építését jobb szakértőre bíznia. Vállalunk télikert építést Budapesten, országosan és az EU országokban is!

Előnyök és hátrányok a télikertek anyagválasztásakor

Fontos azt már a legelején leegyezteteni a kivitelezővel, hogy milyen szerkezettel és burkolóanyagokból készüljön el a télikert. Amennyiben Ön megtisztel minket megbízásával úgy biztos lehet benne, hogy minden lehetséges megoldásról tájékoztatjuk a lehető legideálisabb döntés érdekében. Télikertek üvegfelület esetén lényeges annak hőszigetelő-képessége, illetve az energia és fényáteresztő képessége is. Az üvegek hő veszteségét a “k” értékkel (W/m2K), fényáteresztő képességét pedig a “G” értékkel (%) jellemezzük.  Minél kisebb a k, és minél nagyobb a G értéke az üveg annál jobban megfelel a célnak.

Fényáteresztő képesség

Nagyon fontos, hogy ezek a paraméterek egymással ellentétesek; minél kisebb egy üveg hő vesztesége („k”) – mondjuk vastagságából eredően – ezzel együtt annál kisebb lesz a fényáteresztő képessége („G”) is. És minél vékonyabb egy üveg, annál több fényt enged át. Ami kedvez a növényeknek, ám hővesztesége is nagyobb a vastagabb üvegekhez hasonlítva.

Fejmagasság felett mindenképp biztonsági üveget kell használni, hogy törés esetén a szilánkok ne tudjanak lehullani az alattuk tartózkodókra. A télikerteket üveg helyett más speciális műanyagokkal, vagy polikarbonáttal is burkolhatják. 

Ezek között vannak légkamrás megoldásúak, ahol a cellák között levő levegő kiválóan hőszigetel, ám itt is érvényesül a “valamit valamiért”; ezáltal kevesebb fényt enged be, nem átlátszó csak áttetsző. Ebben az esetben nem csodálhatja a csillagokat télikertjéből.

Télikertek szerkezetének kialakításakor is többféle anyagból választhatunk. Műanyagból a legideálisabb, mert nagyon jó a hőszigetelő képessége és ár-érték arányban is ez a legjobb megoldás. A fa a legtermészetesebb hatású anyag, ám ez a levegő páratartalmától függően hol nedvességet vesz föl, hol pedig kiszárad. Ezért az így fellépő anyagfeszültségeket mindenképp ki kell küszöbölni (rugalmas szilikon-tömítések stb.), különben az üvegezés megrepedhet.

telikertek - téli kertek

télikertek

teli-kertek - téli kertek

téli kertek

telikertek

télikertek

Alumíniumból készült télikertek

Az alumíniumszerkezetből készülő télikertek az időjárási hatásokra érzéketlen és könnyű szerkezetek. Jóval magasabb a műanyagnál, acélnál a beszerzési ára, ám ha utóbbihoz hozzáadjuk a korrózióvédelemre fordított költségeinket, akkor el is tűnt az árbéli különbség. Mi már kifejezetten alumíniumból készítjük a nagy télikerteket, így Önnek is egy életre szóló télikertje lesz.

Cégünk fa alapanyagból nem gyárt télikerteket, csak fa utánzatú-hatású festékkel, vagy műanyag bevonattal látjuk el, így közelről sem vehető észre, hogy az nem fából készült. Piacvezető és abszolút megbízható lapanyag beszállítóink: Profilok: Roplastó Gmbh, Aliplast P-T Plasztik Kft.

Ha éppen télikert kivitelezésén gondolkodik, akkor keresse vállalkozásunkat valamelyik elérhetőségünkön!

Ajánlatkérés