Tulajdonképpen mi is az a télikert és mi az a télikert gyártás? 

Télikert gyártás? Egy zöld szoba? A kedvelt családi találkozók színtere? Testi-lelki energiáink megújítója, és még sokféle célt szolgálhat egy ilyen üvegépítmény. A medencéje felé is lehet télikertet építeni, amit télen is használhat. A télikert építését, kialakítását és beültetését gondos tervezésnek kell megelőznie, hogy minden várakozásunknak megfeleljen, illetve hogy korlátlanul élvezhessük a télikert nyújtotta örömöket, ami mindannyiunk álma.

 

Nézze meg videónkat!

A télikert gyártását csak ISO minősítéssel rendelkező kivitelező vállalkozás végezheti, mert mindent gondosan meg kell tervezni, és az ügyfél elvárásait is teljesíteni kell. Nagyon fontos az előkészítése is. Mert például a rosszul szigetelt télikert  használati értéke a falak, és a mennyezet állandó nedvessége miatt romolhat, a ház élettartama pedig lerövidülhet. A medencefedéshez hasonlóan a télikert gyártáshoz,  minőségi munkát követel meg, ezért a vevő igényeivel összhangban tervezzük meg, gyártjuk le és szerelünk be.

Télikert Gyártás

Télikert gyártás. A télikertek általános jellemzői

Télikert gyártás. Nemcsak a lakás dísze, de légkondicionáló, hőenergia-megtakarító berendezés is a télikert. A télikertek elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot alakítson ki a környező világgal, illetve a közvetlen természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie, amit gyártáskor is szempontként kell kezelni. A télikert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a hőterhelést is. Gyártáskor nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból. A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik.

A hőszigetelt télikert nyílászáróinak jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lenniük. A lakószoba és a télikert közé épített nyílászáróval például, egy nagyméretű eltolható üvegfal segítségével rugalmasan lehet a teret és a beltéri klímát szabályozni, illetve a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből. Nyáron a nappali üvegfalát zárva tartva megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Télikert gyártás. A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes alumínium, vagy műanyag profilokból, alumínium külső merevítővel gyártott télikert az év jelentős észében a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll.  Nyári időszakban a télikert túlzott felmelegedése ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható.

kulonbozo-telikertek

Télikert gyártás fajtái. Különféle télikertek vannak a piacon

Télikert gyártás. A télikertek, elterjedésük előtt még csak a módosabb társadalmi réteg luxus igényeit szolgálták. Manapság viszont bárki szert tehet egy szeletke “erdőre”. Ki ne szeretné a természet melegségét a hideg évszakokban is az otthonába csempészni? Erre a tökéletes megoldás a lakótér bővítéssel kialakított télikert.

Nagyon hangulatos, igazi kis birodalmat alakíthat ki családjának a télikerttel. Rendkívül jó érzés bent ülni a télikertben a meleg kanapén, forró italt szürcsölve és nézni a hóesést, amely nyugalmat áraszt. A télikertnek köszönhetően napfényt és életet varázsolhatunk a véget nem érő, borús hónapok monotonitásába. Összességében véve a télikert javítja az életminőséget. Különleges atmoszférájával ez lehet lakásunk ékköve és a nyugalom szigete is egyben. A napfénynek hála elkerülhetjük az ebben az időszakban gyakori depressziót is. 

Télikert gyártás. Télikert kivitelezés előtt ezekre figyeljen!

  • a télikertet gondosan fel kell mérni és meg kell tervezni, mert az elvárásokat teljesítenie kell.
  • fontos a télikert gyártás, készítés, kivitelezés, beépítés minősége is.

A télikert nem új keletű találmány, már évszázadokkal ezelőtt is megjelent, mint az egzotikus növények megfigyelésének és kutatásának „melegágya”. Sőt mihamarabb funkcionált házrészként, mint maga a fürdőszoba. Manapság ismét reneszánszukat élik a télikertek és bár már nem számít kuriózumnak, számos tervezési- és kivitelezési megoldás közül választhatunk. Mindez ugyan nem csak a helyzetünket, hanem a pénztárcánkat is megkönnyítheti, ám a végeredmény mindenkit kárpótol.

A hőszigetelt télikert hagyományos szerepétől elrugaszkodva, ma már teljes értékű lakótérként, nappaliként, tárgyalóként vagy konyhaként is lehet használni. A télikert gyártása esetében mi Önre gondolunk. A télikertek méretét a helyi adottságok határozzák meg, de minél magasabb a belső tere, annál kellemesebb és hangulatosabb időtöltést garantál, főként a melegebb, nyári időszakban. Ennek megfelelően történik a télikert gyártás is.

telikert gyartas

Télikert gyártás. Alacsonyabb télikert, vagy magasabb télikert?

A gyártás esetében figyelembe kell venni, hogy az alacsonyabb télikertet könnyebb kifűteni, ellenben nyáron nehezebb hűteni, míg a magasabb télikert esetében ez pont fordítva történik. Ez abból adódik, hogy a bővítmények gyorsabban reagálnak a külső időjárási viszonyokhoz, mint maga a lakóépület, könnyebben hűlnek ki és melegednek át. A  gyártás legyen a szakember feladata, kérje ki profi kivitelező véleményét!

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz, amit gyártáskor figyelembe kell venni. A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt ennek ellenkezője, a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk. Ezért kell ezt is figyelembevenni a télikert gyártásnál. A több, közvetlen napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat, vagyis életminőségünket javítja.

telikert gyartas

Télikert gyártás. Tehát a télikert nagy előnye, hogy emeli az életminőségünket, amit már a tervezés, gyártás folyamán is figyelembe veszünk.

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján fűtési energia-megtakarítás is megvalósul. Ily módon az ingatlan bio-fiziológiai minősége mellett az épület hőháztartását is javítja a homlokzat elé (akár utólagosan) épített télikert. Éppen ezért a télikert gyártása és kivitelezése mindezek figyelembevételével történik. A lakószoba és a télikert közé esetlegesen épített nyílászáróval – például egy nagyméretű eltolható üvegfal segítségével –  rugalmasan lehet a téralakulatot és a mindenkori klimatikus beltéri viszonyokat szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből.

A hőszigetelő üvegezésű hőhídmentes alumínium, vagy műanyag profilokból készült télikert – az év jelentős részében – mindaddig a nappalival egybenyíló térként működhet, amíg a nagy nyári meleg vagy az erősebb téli hideg be nem áll. A télikert gyártás cégünknél minden esetben a vevő igényei szerint történik. Nyári időszakban a nappali üvegfalát zárva tartva megőrizhető a lakás hűvössége, hideg időben pedig a nappali előtti télikert jelentős hővédelmet nyújt a hőveszteségekkel szemben, ugyanakkor a téli napsugarak behatolnak a szobába.

Nyári időszakban, a hőszigetelt télikertben a túlzott felmelegedés ellen reflexiós üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú és méretű nyílászáróval, esetleg légkondicionálással védekezhetünk. A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható, amit gyártáskor figyelembe kell venni.

Télikert gyártás. Milyen élettani előnyei vannak egy télikertnek?

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel magasabb fényhozam érhető el, mely jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz. A közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat befolyásolják, sőt a fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk.

A több napfény a pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat segíti elő, vagyis egy jól megtervezett télikert gyártás életminőségünket javítja. Tehát mindenekelőtt életminőségünk hosszútávon magasabb színvonalának emelése szempontjából lehet szükségünk egy télikert építés megrendelésére. A lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hőháztartását is javítja a homlokzat elé épített télikert, amit az árajánlatot követő felmérés és gyártás, illetve a beépítés során természetesen figyelembe veszünk.

Télikert gyártás professzionális szinten

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a télikert hasznos energetikai szempontból is – felfogja a szelet és összegyűjti a nap melegét, így megfelelő tájolás esetén csökkenti a fűtés költségét, mert hőcsapdaként működik. Azon túl, hogy a kedvenc növényeink számára biztosítja a tél átvészeléséhez szükséges védettséget, a télikert gyártását és kivitelezését cégünk ilyen szempontból is figyelembe veszi.

A lenyűgöző látvány mellett a télikert élettani hatásai is említésre méltóak. A természet ilyetén közelsége kellemesebb közérzetet szavatol legtöbbünk számára. A beözönlő napfény pozitív energiával tölt fel, fokozottabb működésre serkenti hormonháztartásunkat, ezáltal sokszorozva meg szellemi és fizikai teljesítőképességünket. A télikert valósággal vonzza az embert, s lábaink önkéntelenül arrafelé veszik az irányt, ha valódi feltöltődésre, lazításra vágyunk. 

Télikertet szeretne? Ha már megálmodta a télikertjét, akkor mi elkészítjük Önnek, rövid határidővel, nagyon kedvező áron!

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>