Medence fedése

Medence fedése, medence takarása

A medence fedése, takarása több szempontból is előnyös. Elmondható, hogy pénzt spórolhatunk meg vele és nem utolsó sorban sok kellemetlenségtől kímél meg minket!
A víztükör lefedésével megakadályozzuk a vegyszerek kipárolgását, fűtött medencevíznél a hőveszteséget és így kevesebb szennyeződés kerül a medencébe.

Polikarbonát medencefedések
A medence fedése többféle is lehet: íves, aszimmetrikus, különböző magasságú kivitelben készülnek medencefedések. A profilrendszer ötvözött alumínium.

A medence fedése előnyei jól ismertek a medence tulajdonosok körében, de azért nem árt összefoglalni a legfontosabb jellemzőket:

  1. jó hőszigetelés, a magasabb víz-hőmérséklet érdekében
  2. védelem a szennyeződések ellen, anélkül, hogy a szennyeződések visszahordásra kerülnének a vízbe
  3. a csapadékvíz távoltartása és elvezetése egybefüggő, teljesen zárt tetőfelülettel
  4. ellenállóképesség szélterhelés esetén, előforduló hónyomás esetén (kellően merev váz)
  5. a téliesítés megoldása minden egyéb szerkezet nélkül
  6. könnyű kezelhetőség, egyszerű tisztíthatóság, nagy élettartam
  7. esztétikus kivitel, amely inkább fokozza, mint lerontja a kert fókuszában lévő medence látványát

A medencefedések végfala általában levehető, a szegmensek egymásra tolhatóak. E helyett inkább hőszigetelt medencefedést javaslunk, mint ha az egy télikert lenne.
Igény szerint – amennyiben van rá hely – hosszabbra lehet készíteni a sínpályát, így a fedés messzire eltolható a medencétől. A magasság szintén fontos szempont, hiszen ez határozza meg a medence fedés megjelenését és funkcióját.

Hatalmas előny, hogy fűtés nélkül is évente 6-8 hónapig használhatóak, de fűtött vízzel 8-10 hónapig élvezhető. A víz fürdésre, úszásra alkalmas marad és a leghidegebb téli napokon sem fagy be.

Amennyiben télen is szeretné kihasználni a medencéjét, akkor hőszigetelten kell megoldani a medencefedést. Ez évben már csak hőszigetelt medencefedéssel foglalkozunk. /6 hónappal szemben 12 hónapon keresztül is lehet használni a medencét. /

A medence fedése hőszigetelten a házzal is összekapcsolható. A medencét télikertek rendszereivel készítjük el és az oldalai nyithatóak. Ha érdekli akkor keressen bennünket az elérhetőségeink valamelyikén.