A télikert bárhol, Budapest, Magyarország, Balaton környék. Télikert ár, ára

A télikert Budapest, Magyarország, Balaton környékén. Télikert ár sok mindentől függ. Teraszra, vagy kerti télikert. Télikert ára összetett ISO.-val építünk. 

Télikertet szeretnél építeni a teraszra, vagy kerti télikertet a háztól külön, vagy a medencédet akarod lefedni hőszigetelten? Jó helyen jársz

 A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek-színiekkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük. Pár Referenciánk!

telikert-tervezes-keszites

télikert tervezés, készítés

telikert-val

Télikert Vál

telikert

télikert

– Télikertek gyártása, szerelése, beépítése az egyik fontos feladatunk. Nekünk van a gyártására engedélyünk, ISO minősítéssel. Ezért télikertet házilag készíteni nem a legjobb megoldás. Télikert tervezése nem egyszerű feladat, nagyon sok szempontot kell figyelemben venni. Vállalunk terasz beépítést, előtető készítést, medence fedését is.

Napjainkban egyre több háznál látunk télikertet, melyet sokan nem csupán a növények kihelyezésére, hanem a lakrész megnagyobbítása érdekében alakítanak ki. Egy nyitott terasz ugyanis – miután beüvegezik – az épület szerves részévé válik, sőt, hőszigetelő funkciót is betölt.

Rengeteg településen dolgoztunk már és rendelkezünk referenciákkal onnan.

terasz-beepitve

terasz beépítve

terasz-beepitese

terasz beépítése

terasz-beepites

terasz beépítés

Télikertek lehetnek fűtöttek, de fűtés nélkül is készülhetnek. Amennyiben télen is lakótér részeként szeretnénk használni, akkor nagyjából 18 °C-ot kell tartanunk benne. Egy beépített teraszon – melyet 3-4 fala felől fűt a ház – külön fűtés nélkül is tarthatunk az üvegek kiválasztásakor az anyag számos fizikai tulajdonságát kell mérlegelnünk. Az optimális hő átbocsátásához nem megfelelő a víztiszta üveg, e helyett különböző fémbevonatos anyagokat szoktak használni a télikertek üvegezésekor.

Hova építsük?

A legjobb, ha a télikert a ház szerves része, azaz még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső, vagy hatalmas pelyhekben hull a hó. A házhoz épített télikert lehet a nappali meghosszabbítása, így megnöveli az életteret. Ha pedig nagyméretű, elhúzható toló-bukó, harmonika erkélyajtókat tervezünk rá, nyáron „beengedhetjük” a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakótérrel. A konyhából nyíló télikerttel kellemes reggeliző- és kávézósarkot nyerünk.

A télikert esetében, Mire kell figyelni?

Tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a télikert terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon. Fontos szempont a megfelelő anyagok kiválasztása, de a jó hőszigetelésről és a fűtésről is gondoskodni kell.

A tervezés során különböző formájú megoldásokban gondolkodhatunk, figyelembe véve a ház formáját, az esztétikai szempontokat és nem utolsósorban a megvalósíthatóságot. De ne feledjük, hogy nem csak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására. A meglévő terasz egy részének, vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk.

Előnyök és hátrányok a télikert anyagválasztásban

Télikert műanyagból alumínium merevítőkkel, vagy alumíniumból, vagy ennek keverékéből történő összeállítással. Télikert ár nagymértékben ettől is függ.

Nagyon lényeges, hogy milyen szerkezeti- és burkolóanyagokból készítjük télikertünket. Az üvegfelület esetén lényeges annak hőszigetelő-képessége, valamint energia és fényáteresztő képessége. Az üvegek hő veszteségét a „k” értékkel (W/m2K), fényáteresztő képességét pedig a „G” értékkel (%) jellemezzük. Annál jobban megfelel a célnak az üveg, minél kisebb a k, és minél nagyobb a G éréke.

Arra azért számítsunk, hogy ezek egymással ellentétes paraméterek; minél kisebb egy üveg hő vesztesége (mondjuk vastagságából eredően), ezzel együtt annál kisebb lesz a fényáteresztése is. És minél vékonyabb egy üveg, annál több fényt enged át, ami növényeink szempontjából jó, ám hő vesztesége is nagyobb vastagabb társaihoz viszonyítva.

Fejmagasság felett mindenképp biztonsági üveget kell használni, hogy törés esetén a szilánkok ne tudjanak lehullani az alattuk tartózkodókra.
Üveg helyett már speciális műanyagokkal, polikarbonáttal is burkolhatjuk a télikertet. Ezek között vannak légkamrás megoldásúak, ahol a cellák között levő levegő kiválóan hőszigetel, ám itt is érvényesül a „valamit valamiért”; ezáltal kevesebb fényt enged be, nem átlátszó csak áttetsző, így a télikertből nem csodálhatjuk a csillagokat.

telikert-ecser

télikert Ecser

telikert-terasz beepitesrol-altalaban

telikert-terasz-beepitesrol-altalaban

teraszra-teli-kert

teraszra téli kert

Télikertek szerkezetének kialakításakor is többféle anyagból választhatunk. Műanyagból a legideálisabb, mert nagyon jó a hőszigetelő képessége, és télikert ár-érték arányban is a legjobb megoldás.  A fa a legtermészetesebb, ám ez a levegő páratartalmától függően, hol nedvességet vesz föl, hol pedig kiszárad, ezért az így fellépő anyagfeszültségeket mindenképp ki kell küszöbölni (rugalmas szilikon-tömítések stb.), különben az üvegezés megrepedhet. Mi télikerteket nem gyártunk fa alapanyagból, csak fa utánzatú, hatásu festékkel, vagy műanyag bevonattal látjuk el, így közelről sem vehető észre, hogy az nem fából készült. A télikert Alapanyag Beszállítóink: Profilok: Roplastó Gmbh, Aliplast

ausztriai-telikert

Ausztriai télikert

Az alumíniumszerkezet az időjárási hatásokra érzéketlen, és könnyű. Beszerzési ára jóval magasabb az acélnál, műanyagnál, de ha utóbbihoz hozzáadjuk a korrózióvédelemre fordított költségeinket, akkor körülbelül ugyanott leszünk. Mi már kifejezetten alumíniumból készítjük a nagy télikerteket, mert örökössé válik, nem kell kezelni.

Téli kert általános jellemzők

A téli kert elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a környező világgal, a természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie. 

– Téli kert gyártás folyamán képzett szakemberek végzik a munkát. A télikert gyártása engedélyhez kötött, ami nekünk rendelkezésre áll, ISO minősítéssel is rendelkezünk. A télikert nyitás módjai, nyílászárói sokféle lehet.

A télikerteket házilag nem ajánlatos, mert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a szél és hőterhelést is. Nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból.

– Télikert tervezése szakirányú mérnöki diplomával rendelkezők feladata, és a vevővel közösen alakítják ki a helyhez illően a télikert alakját, méreteit. és ennek megfelelően a télikert ára is az árajánlattal kerül meghatározásra.

A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik. A rosszul szigetelt téli kert használati értéke a falak és a mennyezet állandó nedvessége miatt leromlik, a ház élettartama pedig lerövidül.
A nyílászáróknak jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lenniük.

– A tervezőink optimálisabb megoldásokat választanak a télikert készítése folyamán a nyitásmódok kiválasztásában. A télikert szerelése komoly szakértelmet igényel, hogy a harmonika, toló, bejárati ajtókat csúcs minőséggel be tudják állítani.

– A télikert ára függ nagymértékben a nyitásmódozatoktól, a választott télikert anyagoktól, üvegezés minőségétől, polikarbonát vastagságától, az alakjától stb. Télikert házilag a felsoroltak miatt nem javasoljuk. Teraszbeépítés is nagyon felkapott lett a télikert létrehozásához.