Téli-kert Magyarországon

 

Téli kert Magyarországon, télikert Budapesten, télikertek kivitelezése ISO.-val

A téli kert Magyarországon, Budapesten. Télikert építését, gyártását jobb szakemberre bízni. Télikert Magyarország, télikert Budapest, de Eu országaiban is.

A téli kert Magyarország bármely településen kivitelezzük. Télikert építését, gyártását jobb képzett szakemberre bízni. Télikertek Magyarországon történő beszerelését vállaljuk, kedvező feltételek mellett.

A házak, a lakások, nem egyformák, hisz eltérő igények és helyszíni adottságok figyelembevételével épülnek. A télikert a ház tükre, mely a természetet, a fényt, a megvilágosodást jelképező láncszemként teremt kapcsolatot a ház és a környezet között. A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek-színeikkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük. Referenciánk!

– Téli kert gyártása, szerelése, beépítése az egyik fontos feladatunk. Nekünk van a gyártására engedélyünk, ISO minősítéssel. Vállalunk terasz beépítést, előtető készítést, medence fedését is.

Napjainkban egyre több háznál látunk télikertet, melyet sokan nem csupán a növények kihelyezésére, hanem a lakrész megnagyobbítása érdekében alakítanak ki. Egy nyitott terasz ugyanis – miután beüvegezik – az épület szerves részévé válik, sőt, hőszigetelő funkciót is betölt. 

Rengeteg településen dolgoztunk már és rendelkezünk referenciákkal onnan.

 

A télikertek lehetnek fűtöttek, de fűtés nélkül is készülhetnek. Amennyiben télen is lakótér részeként szeretnénk használni, akkor nagyjából 18 °C-ot kell tartanunk benne. Egy beépített teraszon – melyet 3-4 fala felől fűt a ház – külön fűtés nélkül is tarthatunk az üvegek kiválasztásakor az anyag számos fizikai tulajdonságát kell mérlegelnünk. Az optimális hő átbocsátásához nem megfelelő a víztiszta üveg, e helyett különböző fémbevonatos anyagokat szoktak használni a télikertek üvegezésekor.

Hova építsük a télikertet?

A legjobb, ha a télikert a ház szerves része, azaz még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső, vagy hatalmas pelyhekben hull a hó. A házhoz épített télikert lehet a nappali meghosszabbítása, így megnöveli az életteret. Ha pedig nagyméretű, elhúzható toló-bukó, harmonika erkélyajtókat tervezünk rá, nyáron „beengedhetjük” a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakótérrel. A konyhából nyíló télikerttel kellemes reggeliző- és kávézósarkot nyerünk.

Mire kell figyelni téli kert építésnél?

Tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a télikert terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon. Fontos szempont a megfelelő anyagok kiválasztása, de a jó hőszigetelésről és a fűtésről is gondoskodni kell.

A tervezés során különböző formájú megoldásokban gondolkodhatunk, figyelembe véve a ház formáját, az esztétikai szempontokat és nem utolsósorban a megvalósíthatóságot. De ne feledjük, hogy nem csak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására. A meglévő terasz egy részének, vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk. Nézze meg a referenciánkat.

Előnyök és hátrányok a teli-kert anyagválasztásban

Nagyon lényeges, hogy milyen szerkezeti- és burkolóanyagokból készítjük télikertünket. Az üvegfelület esetén lényeges annak hőszigetelő-képessége, valamint energia és fényáteresztő képessége. Az üvegek hő veszteségét a “K” értékkel (W/m2K), fényáteresztő képességét pedig a “G” értékkel (%) jellemezzük. Annál jobban megfelel a célnak az üveg, minél kisebb a “K”, és minél nagyobb a G éréke.

Arra azért számítsunk, hogy ezek egymással ellentétes paraméterek; minél kisebb egy üveg hő vesztesége (mondjuk vastagságából eredően), ezzel együtt annál kisebb lesz a fényáteresztése is. És minél vékonyabb egy üveg, annál több fényt enged át, ami növényeink szempontjából jó, ám hő vesztesége is nagyobb vastagabb társaihoz viszonyítva.

Fejmagasság felett mindenképp biztonsági üveget kell használni, hogy törés esetén a szilánkok ne tudjanak lehullani az alattuk tartózkodókra.
Üveg helyett már speciális műanyagokkal, polikarbonáttal is burkolhatjuk a télikertet. Ezek között vannak légkamrás megoldásúak, ahol a cellák között levő levegő kiválóan hőszigetel, ám itt is érvényesül a “valamit valamiért”; ezáltal kevesebb fényt enged be, nem átlátszó csak áttetsző, így a télikertből nem csodálhatjuk a csillagokat.

Télikertünk szerkezetének kialakításakor is többféle anyagból választhatunk. Műanyagból a legideálisabb, mert nagyon jó a hőszigetelő képessége, és ár-érték arányban is a legjobb megoldás.  A fa a legtermészetesebb, ám ez a levegő páratartalmától függően, hol nedvességet vesz föl, hol pedig kiszárad, ezért az így fellépő anyagfeszültségeket mindenképp ki kell küszöbölni (rugalmas szilikon-tömítések stb.), különben az üvegezés megrepedhet. Mi télikerteket nem gyártunk fa alapanyagból, csak fa utánzatú, hatású festékkel, vagy műanyag bevonattal látjuk el, így közelről sem vehető észre, hogy az nem fából készült. Alapanyag Beszállítóink: Profilok: Roplastó Gmbh, Aliplast P-T Plasztik Kft

 Az alumíniumszerkezet az időjárási hatásokra érzéketlen, és könnyű. Beszerzési ára jóval magasabb az acélnál, műanyagnál, de ha utóbbihoz hozzáadjuk a korrózióvédelemre fordított költségeinket, akkor körülbelül ugyanott leszünk. Mi már kifejezetten alumíniumból készítjük a nagy télikerteket, mert örökössé válik, nem kell kezelni.

Téli kert Magyarországon általános jellemzők

A téli kert elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a környező világgal, a természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie. Kattints a linkre és láthatod képeken a sokszínűséget. 

Télikert gyártás folyamán képzett szakemberek végzik a munkát. A télikert gyártása engedélyhez kötött, ami nekünk rendelkezésre áll, ISO minősítéssel is rendelkezünk. A télikert nyitás módjai, nyílászárói sokféle lehet.

A télikert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és bírnia kell a hőterhelést is. Nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionális szempontból.

– A télikert tervezése szakirányú mérnöki diplomával rendelkezők feladata, és a vevővel közösen alakítják ki a helyhez illően a télikert alakját, méreteit.

 

A lehűlt határoló felületeken ugyanis a levegő páratartalma lecsapódik. A rosszul szigetelt télikert használati értéke a falak és a mennyezet állandó nedvessége miatt leromlik, a ház élettartama pedig lerövidül.
A nyílászáróknak jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lenniük.

Téli kert Magyarországon történő kivitelezés, Profi csapattal ISO minősítéssel történik

– A tervezőink optimálisabb megoldásokat választanak a télikert készítése folyamán a nyitásmódok kiválasztásában. A télikert szerelése komoly szakértelmet igényel, hogy a harmonika ajtó, toló-bukó ajtó, egyedi bejárati ajtókat csúcs minőséggel be tudják állítani.

– A téli kert Magyarországon az ára függ nagymértékben a nyitásmódozatoktól, a választott télikert anyagoktól, üvegezés minőségétől, polikarbonát vastagságától, az alakjától stb.

teli kert beepites
téli kert beépítés
teli kert
téli kert