Téli-kert Magyarországon

Általános információk: télikertek Magyarországon

Téli kert Magyarországon. Télikert házilag, télikert gyártás során cégünknél szakképzett és tapasztalt munkatársak végzik a tervezést, gyártást és kivitelezést egyaránt. A télikert gyártása engedélyhez kötött, mellyel a Partner-Doors Kft. természetesen rendelkezik, ezen kívül vállalkozásunk tevékenysége ISO minősítés mentén történik.

A télikert tervezése szakirányú tudással, mérnöki diplomával rendelkező szakember feladata és ideális esetben az ügyféllel közösen együttműködve alakítja ki az ingatlan adottságaihoz illően a télikert alakját, méreteit.

A téli kert elsődleges funkciója, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a környező világgal, a természettel. Ezért minden szabad felületének átlátszónak, illetve fényáteresztőnek kell lennie.

Télikert házilag. Egy télikert kialakítása és annak költsége nagymértékben függ a nyitásmódozatoktól, a választott télikert szerkezetének anyagától és az alakjától, az üvegezés minőségétől, a polikarbonát vastagságától, stb.

A télikertek nyitási módjai, illetve a nyílászárók különböző módon építhetőek be. A nyílászáróknak jól szigeteltnek, résmentesen záródóaknak, illetve könnyen kezelhetőnek is kell lenniük.

Munkatársaink az Ön igényei és ötletei alapján a leg optimálisabb megoldásokat választják a nyitásmódok kiválasztásakor is télikertet kivitelezés során. Ezek lehetnek harmonika ajtó, toló-bukó ajtó, egyedi bejárati ajtók. A télikert szerelése a nyitási lehetőségek esetében is komoly szakértelmet igényel, hiszen ezeket a nyílászárókat csúcs minőségben kell beépíteni a tökéletes szigetelés és a területek legoptimálisabb kihasználása érdekében.

téli kert Magyarországon
téli kert Magyarországon

Egy télikert nem lehet huzatos, nem eshet be az eső és ellen kell állnia a hőterhelésnek is. Nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés mind energiatakarékossági, mind pedig funkcionalitás szempontjából. A levegő páratartalma a lehűlt határoló felületeken lecsapódik, ezért a rosszul szigetelt télikert használati értéke a falakon és a mennyezeten állandóan megjelenő nedvesség miatt leromlik. Ez pedig ahhoz vezet, hogy a ház élettartama lecsökken.

Télikert építés Budapesten, télikertek kivitelezése ISO minősítéssel

Télikert építését, valamint gyártását sokkal ésszerűbb döntés, ha szakértőinkre bízza. Cégünk évtizedes tapasztalattal rendelkezik, profi és tapasztalt szakemberekkel dolgozik a tervezéstől kezdve a gyártáson át a kivitelezésig.  Télikert Budapest területén, télikert az országban bárhol és mostmár a környező országokban is: Télikert Ausztria.

A téli kert Magyarországon bármely településén kivitelezhető általunk, Önnek csupán árajánlatot kell kérnie, mellyel elindítja a folyamatot. Az ajánlatkérés beérkezését követően ingyenesen küldünk Önnek árajánlatot és adunk – szintén ingyenesen – szaktanácsadást. Télikert építését, gyártását jobb képzett szakemberre bízni, hogy a későbbiek folyamán ne érjék kellemetlen meglepetések. Télikertek Magyarországon történő beszerelését vállaljuk havonta különböző kedvezményekkel, kedvező feltételek mellett, profi szakemberekkel.

Minden ingatlan egyedi, hisz eltérő igények és helyszíni adottságok figyelembevételével épülnek/épültek. Ebből kifolyólag minden télikert is egyedi, hiszen minden esetben az adott házhoz, lakáshoz, irodához, vendéglátó helyiséghez kell igazodnia. A télikert a ház tükre, mely a természetet, a fényt, a megvilágosodást jelképező láncszemként teremt kapcsolatot a ház és annak környezete között. A télikerteknek – akár kapcsoltak, akár az épülettel funkcionálisan egybeépültek-színeikkel, könnyed megjelenésükkel a világosságot, a fényt és a feltárulkozást kell hirdetniük. Tekintse meg referenciamunkáinkat téli kert Magyarországon.

Teljes körű tevékenységünk télikert kialakítása esetén: téli kert tervezése, gyártása, szerelése és beépítése.

téli kert Magyarországon
téli kert Magyarországon

Téli kert Magyarországon. Tevékenységünket természetesen hivatalos engedéllyel, mindemellett ISO minősítéssel végezzük.

A Partner-Doors Kft. tevékenységei körébe tartozik: 

télikert gyártás

terasz beépítés 

előtető készítés

 – medence fedés

– kocsibeálló építés

Napjainkban egyre több háznál látunk télikertet, melyet sokan nem csupán a növények kihelyezésére, hanem a lakrész megnagyobbítása érdekében alakítanak ki. Egy nyitott terasz ugyanis – miután beüvegezik – az épület szerves részévé válik, sőt, hőszigetelő funkciót is betölt.

Télikertet, de hova?

A legjobb, ha a télikert a ház szerves része, azaz még télen sem kell kilépni a lakásból, hogy élvezhessük a meleg, nyugtató természetet, miközben kint esik az eső, vagy hatalmas pelyhekben hull a hó. Téli kert Magyarországon. A házhoz épített télikert lehet akár a nappali meghosszabbítása, így megnöveli az életteret. Ha mindemellett nagyméretű, elhúzható toló-bukó, harmonika erkélyajtókat tervezünk rá, nyáron „beengedhetjük” a kertet a lakásba, így az szinte észrevétlenül válik egyé a lakóterünkkel. A konyhából nyíló télikerttel pedig kellemes reggeliző- és kávézósarkot nyerhetünk.

Téli kert tervezése, építése során, mire kell odafigyelni?

Tervezésekor mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a télikert terv az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon. Amellett, hogy fontos szempont a megfelelő anyagok kiválasztása, a hőszigetelésről és a fűtésről is beszélni kell a kivitelezővel.

Téli kert Magyarországon. A tervezés során különböző formájú megoldásokban gondolkodhatunk, figyelembe véve a ház formáját, az esztétikai szempontokat és nem utolsósorban a megvalósíthatóságot. De ne feledje, hogy nem csak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására. 

A meglévő terasz egy részének, vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk. Nézze meg a referenciánkat.

Télikert házilag. Referenciáink között rengeteg település van, ahol dolgoztunk már

Tervezésekor mindenképpen ajánlott szakemberrel kell konzultálni, hogy álmaink és vágyaink mellett a télikert az építési előírásokhoz és a technikai lehetőségekhez is igazodjon. Fontos szempont továbbá a megfelelő anyagok és szerkezet kiválasztása. Ezen kívül nem szabad megfeledkezni a nyílászárókról, a hőszigetelésről és a fűtésről sem. Igen sokrétű tehát és nagy odafigyelést igénylő tehát egy télikert építés, melynek minden egyes szakaszában döntések sorát kell meghoznunk. Ajánlatos tapasztalt, profi szakemberekre bízni a feladatot, hogy minden fontos kérdésben döntést tudjunk hozni az ő tanácsai alapján és, hogy egyetlen részlet se maradjon ki.

A tervezés során például különböző formájú megoldásokban gondolkodhatunk, figyelembe véve a ház formáját, az esztétikai szempontokat és nem utolsósorban a megvalósíthatóságot. Téli kert Magyarországon. De ne feledje, hogy nem csak egy külön épület felhúzásával van lehetőség télikert kialakítására, sőt. Adott esetben praktikusabb az ingatlanhoz csatolni, mert így az épület maga is gyarapodik egy plusz élettérrel.

A meglévő terasz egy részének, vagy akár az erkély beüvegezésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett területeket nyerhetünk. Tekintse meg referenciamunkánkat. Országszerte szinte minden nagyvárosban rendelkezünk referenciamunkával.

 A télikertek készülhetnek fűtéssel, vagy fűtés nélkül. Amennyiben télen is lakótér részeként szeretnénk használni, akkor nagyjából 18 °C-ot kell tartanunk benne. Egy beépített teraszon – melyet 3-4 fala felől fűt a ház – külön fűtés nélkül is tarthatjuk ezt a hőmérséklet-tartományt. Az üvegek kiválasztásakor az anyag számos fizikai tulajdonságát kell mérlegelnünk. Az optimális hő átbocsátásához nem megfelelő a víztiszta üveg, e helyett különböző fémbevonatos anyagokat szoktak használni a télikertek üvegezésekor.

Mik az előnyök, illetve hátrányok a télikert anyagválasztása során?

Télikert házilag. Nagyon lényeges, hogy milyen szerkezeti- és burkolóanyagokból készítjük télikertünket. Az üvegfelület esetén lényeges annak hőszigetelő-képessége, valamint energia és fényáteresztő képessége. Téli kert Magyarországon.  Az üvegek hő veszteségét a “K” értékkel (W/m2K), fényáteresztő képességét pedig a “G” értékkel (%) jellemezzük. Annál jobban megfelel a célnak az üveg, minél kisebb a “K”, és minél nagyobb a G éréke.

Arra azért számítsunk, hogy ezek egymással ellentétes paraméterek; minél kisebb egy üveg hő vesztesége (mondjuk vastagságából eredően), ezzel együtt annál kisebb lesz a fényáteresztése is. És minél vékonyabb egy üveg, annál több fényt enged át, ami növényeink szempontjából jó, ám hő vesztesége is nagyobb vastagabb társaihoz viszonyítva.

Fejmagasság felett mindenképp biztonsági üveget kell használni, hogy törés esetén a szilánkok ne tudjanak lehullani az alattuk tartózkodókra.

Mi alkalmazható a télikertek burkolására?

Téli kert Magyarországon. Üveg helyett már speciális műanyagokkal, polikarbonáttal is burkolhatjuk a télikertet. Ezek között vannak légkamrás megoldásúak, ahol a cellák között levő levegő kiválóan hőszigetel, ám itt is érvényesül a “valamit valamiért”; ezáltal kevesebb fényt enged be, nem átlátszó csak áttetsző, így a télikertből nem csodálhatjuk a csillagokat. Alapanyag Beszállítóink: Profilok: Roplastó Gmbh, Aliplast, P-T Plasztik Kft.

téli kert Magyarországon
téli kert Magyarországon

Téli kert Magyarországon. Télikertje szerkezetének kialakításakor Ön többféle anyagból választhat:

Műanyagból a legideálisabb, mert nagyon jó a hőszigetelő képessége, és ár-érték arányban is a legjobb megoldás.  A fa a legtermészetesebb, ám ez a levegő páratartalmától függően hol nedvességet vesz föl, hol pedig kiszárad. Emiatt az így fellépő anyagfeszültségeket mindenképp ki kell küszöbölni például rugalmas szilikon-tömítéssel, máskülönben az üvegezés berepedhet.

Télikert házilag.

Cégünk éppen ezért nem gyárt fa alapanyagból télikerteket. Nem kell azonban lemondania a fa érzetről (amennyiben ragaszkodik hozzá), ugyanis fa utánzatú- hatású festékkel, vagy műanyag bevonattal látjuk el a télikertet, ezáltal  közelről sem vehető észre, hogy az nem fából lett elkészítve.

Az alumíniumszerkezet az időjárási hatásokra érzéketlen, és könnyű. Beszerzési ára jóval magasabb az acélnál, műanyagnál, de ha utóbbihoz hozzáadjuk a korrózióvédelemre fordított költségeinket, akkor körülbelül ugyanott leszünk. 

A Ttéli kert Magyarországon Partner-Doors Kft már kifejezetten alumíniumból készíti a nagy télikerteket, mert örök életre készül, és nem kell különösebben kezelni. Kérjen árajánlatot télikert kiépítésére!

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Ajánlatkérés