Eltolható medencefedés

Az eltolható medencefedés előnyei

Eltolható medencefedés az ország egész területén. Keressen meg minket, ha Ön is szeretné medencéjét lefedni. Gyártás, kivitelezés, megbízhatóság.

Egy kültéri medence esetén nagyon fontos, hogy mennyi ideig tudjuk azt használni. Sajnos egész évben nem tudjuk élvezni kültéri medencénket. Viszont  egy jól megtervezett és eltolható medencefedés esetén a medence használati idejét jelentősen meg tudjuk növelni. /Aki egész évben szeretné a medencéjét használni, akkor hőszigetelt medencefedést javasoljuk./
Ez azt jelenti, hogy késő tavasztól egészen késő őszig, akár 5-6 hónapon keresztül élvezhetjük a medencénket. Amennyiben medencénk vize fűtött, akkor ezt az intervallumot még jobban ki tudjuk tolni. Mi inkább az eltolható medencefedés helyett a hőszigetelt medencefedést javasoljuk, amit akár télen is használhat, mint a télikertet.

Az eltolható medencefedés előnye továbbá a gazdaságos üzemeltetés is. Ehhez is hozzájárul az eltolható polikarbonát medencefedés, ami csökkenti a medence vizének a párolgását, ezáltal kevesebbet kell fűtenünk a medence vizét, illetve sokkal kevesebb szerves hulladék (fű, falevelek, ágak, bogarak, békák stb.) kerül a medence vizébe. Ennek köszönhetően kevesebb gondot jelent a medence tisztítása, ezáltal pénz spórolunk meg és kíméljük magunkat és környezetünket a túlzott vegyszer használattól.

Az eltolható medence fedés főbb előnyei:

  • a fürdőszezont lényegesen meghosszabbítja
  • rosszabb időben is lehetővé válik a medence használata
  • nagyobb biztonságot nyújt gyerekek és háziállatok számára
  • csökkenti a víz és a levegő hőveszteségét a fedés alatt
  • csökkenti az elpárolgást
  • javítja a vízminőséget a szennyeződések távol tartásával
  • csökkenti a szükséges vegyszerek mennyiségét
  • védi a medencét az időjárás viszontagságaival és az UV sugárzással szemben
  • csökkenti a medencefelület sérülésének veszélyét a tél folyamán

A medence fedés formáját és méretét tekintve nagyon sokféle lehet.

Akiknek nem tetszik a nagy teret elfoglaló medencefedés és csak szükség esetén fedik le a medencéjüket, azoknak ajánljuk az alacsony keresztmetszetű polikarbonát medencefedéseket. Ezek alatt az alacsony belmagasság (kb. 1 méter) miatt nem lehet szabadon sétálni, a medence használatához a fedést le kell csúsztatni. Hűvösebb időben esetleg lehet alatta úszni, viszont a kert összképét kevésbé rontja.

Télen is használható medencefedés esetén télikert rendszerrel megoldható, ami hőszigetelt, de nem eltolható. Ma a hőszigetelt medencefedés a legkorszerűbb megoldás, ezáltal télen is használható legyen a medence.

medence fedes
medence-fedes
telikert medence fedes
telikert-medence-fedes
medencefedes
medencefedes